fbpx

Dopadové Plochy

Štrk

Štrk možno využiť pri ihriskách s HIC (kritická výška pádu) do 2 až 3 metrov. Pri ihriskách s HIC do 2 metrov je potrebné aby bol štrk v hĺbke 20cm. Pokiaľ sa jedná o ihrisko s vyššou HIC (do 3 metrov), je potrebné štrk uložiť do hĺbky 30cm. O 10cm hlbšie by mal byť štrk uložený v častiach ihriska kde sa štrk najviac vykopáva, napr. pod dojazdom šmýkačiek alebo pod hojdačkami. Norma predpisuje frakciu štrku 2-8mm. Štrk by mal byť premývaný a okrúhly.

Piesok

Piesok možno využiť pri ihriskách s HIC (kritická výška pádu) do 2 až 3 metrov, rovnako ako pri štrku. Pri ihriskách s HIC do 2 metrov je potrebné aby bol piesok v hĺbke 20cm. Pokiaľ sa jedná o ihrisko s vyššou HIC (do 3 metrov), je potrebné piesok uložiť do hĺbky 30cm. Norma predpisuje frakciu piesku 0,2-2mm. 

Drevená Štiepka / Kôra

Drevené štiepky alebo kôru možno využiť pri ihriskách s HIC (kritická výška pádu) do 2 až 3 metrov, rovnako ako pri štrku. Pri ihriskách s HIC do 2 metrov je potrebné uloženie do hĺbky 20cm. Pokiaľ sa jedná o ihrisko s vyššou HIC (do 3 metrov), je potrebné uloženie do hĺbky 30cm. Norma predpisuje frakciu štiepky 5-30mm a kôry 20-80mm. 

Umelé Povrchy

Pri umelých povrchoch možno zvoliť gumennú dlažbu alebo liatý gumenný povrch. 

Gumenná dlažba je jedným z najpoužívanejších druhov dopadovej plochy, najmä kvôli jej bezpečnosti a malej náročnosti na údržbu. Táto podlaha je dostupná vo štvorcovom alebo puzzle formáte rôznej hrúbky. Hrúbka dlažby závisí od predpisov noriem. 

Liaty gumenný povrch je drahším riešením oproti prírodným povrchom aj gumennej dlažbe. Rozdielom oproti gumennej dlažbe je celistvosť povrchu, teda neskladá sa z individuálnych kusov dlažby. Výhodou je ľahká údržba a možnosť umiestnenia na nerovné alebo staré asfaltové plochy.

Umelý Trávnik

Umelý trávnik je takisto ideálnym riešením pre dopadové plochy workout ihrísk. Poskytuje optimálnu ochranu pri pádoch a nárazoch, čím zabezpečuje komfortné prostredie pre rôznorodé tréningy. Umelý trávnik poskytuje tiež vysokú mieru odolnosti a dobrú priepustnosť vody. Čo sa týka estetiky, umelý trávnik dodá vášmu ihrisku minimalistický dizajn s nízkymi nárokmi na udržiavanie.